Bemutatkozás

Bemutatkozás

Miért hoztuk létre honlapunkat?

Új szakmai honlapunkon - Magyarországon egyedüliként – a forgalmi helyzetek szabályozására digitális ajánlásgyűjteményt dolgoztunk ki a közlekedésbiztonság növelése érdekében. Információs rendszerünkkel komplett forgalomtechnikai javaslatokat kívánunk adni az egyes forgalmi szituációk kialakítására vonatkozóan.
 
Az egyes forgalmi helyzeteket ábrákon keresztül mutatjuk be, melyekhez feltüntetjük:

a kivitelezéshez szükséges forgalomtechnikai eszközöket (útburkolati jeleket, jelzőtáblákat, jelzőlámpás szabályozásokat, változtatható jelzéstartalmú jelzőtáblákat stb.),

ismertetjük azon speciális eszközöket, melyekkel a jelzések még hangsúlyosabbá tehetők, a közlekedésben résztvevők figyelme még inkább felkelthető, fenntartható,

mennyiségi kiírást készítünk,

bemutatjuk a vonatkozó jogszabályokat és Útügyi Műszaki Előírásokat.

A megoldási javaslatok között valamennyi geometriai és forgalmi szituáció szerepel, amely esetekben a közút kezelőjének forgalomszabályozási kötelezettsége van. Ezek az ajánlások az alapeseteket tartalmazzák, amelyek az adott helyszínek tényleges geometriai és forgalmi adataira is adaptálhatók.

Kiknek ajánljuk?

Ajánlásgyűjteményünkben hasznos információkhoz juthatnak a közutak vagy közforgalom elől el nem zárt utak tulajdonosai és kezelői, akiknek törvény által meghatározott módon joga és kötelessége az utak forgalomszabályozása és annak folyamatos figyelemmel kisérése.
Kiemelten fontosnak tartjuk a városok, falvak területén a közlekedésbiztonság növelését, a balesetveszélyes területek felszámolását, melynek érdekében naprakész szakmai segítséget, megoldási javaslatokat szeretnénk ajánlani az önkormányzatok, gazdálkodó szervezetek, lakóközösségek számára is.
 

Amennyiben Ön is szeretne javítani a közlekedésbiztonság helyzetén,

kérjük lépjen velünk kapcsolatba! »

Megoldási javaslataink a következő témakörökben:

1. Védtelenek közlekedése
2. Veszélyes helyek közlekedésbiztonsága
3. Forgalomcsillapítás a közlekedésbiztonság javítása érdekében
4. Övezetek forgalomszabályozása
5. Jelzésrendszerek szabályozása

Kik vagyunk?

Társaságunk a közlekedésbiztonság javítása érdekében elkötelezte magát amellett, hogy a legjobb forgalomtechnikai megoldásokat nyújtsa Partnereinek. Ennek eredményeként cégünk az 1990-es alapítás óta Magyarország vezető forgalomtechnikai vállalkozásává fejlődött.
Élenjáró forgalomtechnikai megoldásokat ajánlunk az autópályákra, közutakra és önkormányzati utakra egyaránt. Kiváló referenciák és innováció jellemzi tevékenységünket. Széles körű szakmai ismereteken, legújabb technológiákon alapuló megoldásokat kínálunk a tervezéstől, szakmai tanácsadástól kezdődően a kivitelezésen át az üzemeltetetésig. Magyarországon egyedülállóan társaságunk képes szakmailag teljes körűen összehangolt, komplex forgalomtechnikai szolgáltatásra folyamatos műszaki tanácsadás és koordináció mellett.

Szerzői jogok

A honlapon található ábrák és adatok a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal kötött szerződés alapján a Magyar Közút NZrt. és a Magyar Plastiroute Forgalomtechnikai Kft. forgalomtechnikai szakembereiből álló munkabizottság által készített, Forgalomtechnikai tervezési segédlet tárgyú tanulmányon, valamint a Magyar Plastiroute Kft. szolgáltatás és termék palettáján alapulnak.
A www.forgalomszabalyozas.hu és a www.magyarplastiroute.hu weblapon található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll. A weblap tartalmának reprodukálása, engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos. Amennyiben bármilyen anyagot, weboldalt, fotót vagy műszaki dokumentációt szeretne felhasználni akár nyomtatott akár elektronikus sajtóban vagy bármilyen más célból, úgy kérjük, azt jelezze, hogy annak közlésére írásbeli engedélyt adhassunk.